lördag 31 december 2011

Summering av 2011

Idag är det 2011s sista dag. Känns lite sorligt, mest med tanke på att tiden går så fort. Man hinner inte hälften av det man vill. Men har hunnit ganska mycket ändå. Har gjort otroligt många sjalar. Har varit på 3 marknader sammanlagt. Har fått lite sålt så man har fått sticka mera. Har lärt mej Märta-Stina stickning. Har fått nya helt underbara garntokiga vänner. Har köpt på tok för mycket garn så det kommer nog räcka hela 2012. Fast känner jag mej själv rätt så kommer det inhandlas mera. Har läst på tok för lite böcker i år. Har lyckats hålla årets nyårslöfte. Fixade det igår. Och det var att sätta upp brandvarnarna. Fast det blev inte som jag hade tänkt mej utan jag använde tejp. Men den är uppe nu. =) Tyvärr har jag inga bilder från marknaden i Hädanberg. Men ni får på Bispgården och hemma på våran egen bygdegård. Har även färgat lite garn i micron. Just det gjorde även om mitt sovrum till det bättre. Är så sjukt nöjd över det, så om ni bara visste. Har även lyckats sy en klänning som jag har på mej just nu. Har tyvärr inte tagit kort på den än. Men ni ska ha något att längta efter till nästa år också. =)


Bilder på marknaden på Bispgården.




Bilder på Julmarknaden hemma på våran bygdegård.



Mina Märta-Stina stickade vantar med eget designad mönster





Mitt microfärgade garn som fick bli sjalar...





Som sist vill jag Önska alla mina läsare ett Gott Nytt År. Jag hoppas vi ses nästa år och att jag får ett riktigt bra garn och stick år. =)

måndag 26 december 2011

Jessicas alster

Har tagit kort på de alster Jessica har gjort och som har här hemma hos mej. Hon har virkar jättefina sjalar som får hänga i min "sjal garderob", är så himla glad över att man har ett stort hus med många utrymmen =) Dock är fotografen inte den bästa... Men jag gör så gott jag kan iallafall.






söndag 25 december 2011

Juldagen

Redan Juldagen och snart är denna jul slut för i år också. Tiden bara rinner iväg känner jag. Fick några riktigt bra julklappar igår. Fick en lampa och en pannlampa som är perfekt och ha när man ska ut i mörkret och hämta in lite ved. Även ett presentkort så jag kan åka och köpa den nyaste Stephen King boken. Fick även 1 par ljusstakar av min far som han har smidit. Passar jättebra på mitt vardagsrums bord. Får nog ta ett kort senare på dem. Fick även lite pengar så jag kan gå och köpa en lampa har jag funderat på ett tag. Måste ha något bakom soffan nu när det är mörkt. Blir så jobbigt och sticka när det är för mörkt faktiskt. Och lite choklad fick jag också som jag sitter och smaskar på just nu. Sen fick så fick jag mycket mer.. Som tur är inget mer garn iallafall... Då jag har så mycket att jag kan snart drunkna i garn.

I dag är det även första året på 8 år som jag inte har farit på krogen denna kväll. Väljer istället att sitta hemma med ett glas vin, en bra film och stickningen i knäet (just nu har jag bytt ut stickningen mot datorn).


Vill önska alla mina läsare en God Fortsättning på Julen som snart står för dörren.


fredag 23 december 2011

God Jul

Ja imorgon är det Julafton. Och jag har haft så himla fullt upp. Fick beställningar på två par skruvar innan jul, så det har varit lite kämpigt. + att man ska hinna städa själv och köpa lite julklappar. Även ett heltidsarbete och ett hus man ska ta hand om. Och så klart alla djuren. Men nu har jag haft lite tid över och laddat upp bilder m.m.

Skruvarna som var betställda.







Mina vantar....




Och så en väldigt suddig bild på min Julgran...






God Jul till alla mina läsare...

onsdag 7 december 2011

Snart Helg

Äntligen är det snart helg igen. Har haft fullt upp som vanligt. Förra veckan var jag nere i Stockholm på ett ungdomsforum. Väldigt intressant var det där. Sen i helgen var det fullt upp som vanligt. Stöpte ljus hela lördagen. Så nu har man många ljus man kan tända under den kalla vintern. Söndagen spenderades på bygdegården då vi hade den sista Märta-Stina kursen. Så nu har man lärt sej att sticka det. Har även vantarna färdiga. Ska försöka ta kort på dom till helgen då jag planerat in lite ledigt...

måndag 28 november 2011

Bilder

Nu har jag laddat över bilder från både kameran och mobilen. Så nu ska ni få se vinstbordet som vi hade på Öppet hus med bara ätbara vinster. Även julklappslotteriet i Lördags på julmarknaden. Kanske så får ni även en bild på Tomten som komme på besök också...







onsdag 23 november 2011

En kort lugn stund

Ja det är precis vad jag har nu. Har varit fullt upp nu i 2 hela veckor och denna är inte bättre. I söndags hade vi öppet hus på bygdegården. Och det blev en succe som alla andra år. Och 2:a året i rad som jag stod och sålde lotter. Och kan säga att dom tog slut efter bara 2 timmar.. och det var ändå 500 lotter. Jättekul att så många uppskattar det ätbara lotteriet. Har några bilder på telefonen. Ska lägga in dom nästa vecka när det är lite lungare. Eller 2 dagar iallafall.

Denna vecka är det fullt upp också. Har bakat tunnbröd med mamma som vi ska sälja på Julmarknaden på Lördag på Bygdegården våran. Hoppas verkligen det kommer mycket folk. Vi kommer att ha öppet mellan kl 11-15. Tomten kommer på besök också. Han stannar hos oss mellan kl 11-14 för att vila på sin resa hem till Nordpolen.
Längtar tills på lördag.

Och på fredagen är det rikitgt fullt upp. Jobbar till kl 12. sen har vi möte i 2 timmar, så har man tur så kommer man i från jobbet kl 14.00. Då är det bara hem och duscha och fixa i ordning sej. Och packa bilen. Sen fara ner på bygdegården och ställa i ordning mitt eget bord för att sen åka och äta julbord. Men kommer nog inte vara där nå länge alls då man måste upp tidigt på Lördagen. Ja det blir stressigt, men förhoppningsvis en bra dag ändå.

Har även hunnit sticka lite. Några grytlappar som ska packas ner och även nån disktrasa som ska få följa med ner på fredag och kanske dom får en ny ägare på lördagen.





fredag 11 november 2011

Fullt upp....

Ovanligt? nä. Tycker jag har fullt upp hela tiden nu. Längtar tills man har en helt ledig helg då man bara får sitta inne och njuta av ledigheten med en stickning och en kopp varmt tee....

Har iallafall lyckas göra klart några projekt iallafall. Vantarna mina håller på att torka nu. Så när dom har torkat så ska ni få en bild på dom. Är ganska nöjd med tanke på att det är första gången jag stickar märta-stina dock med ett eget mönster. Så det är bara tekniken jag har tagit.

Men denna vecka har jag faktiskt också hunnit göra 1 disktrasa och 1 par grytlappar. Men nästa vecka blir det nog ingen stickning alls. Ska baka på all ledig tid jag har då vi ska ha öpper hus på bygdegåren den 20:de. Och då har vi det otroligt populär "ätbara" lotteriet. Så ska försöka få ihop 10-15 vinster. Om jag har tur.



lördag 5 november 2011

Höstmarknad

Ja då har man varit på årets första höst marknad i Hädanberg. Första gången där och det var verkligen jättemysigt där måste jag säga. Och gissa vad. Jag hade glömt kameran hemma så tyvärr blev det inga kort. Taskigt nog.
Men fick mina två favorit sjalar sålda =(. Vet inte vilken av dom som var favorit men gillade bägge riktigt mycket... Nu är det bara och invänta nästa marknad som är den 26 nov. Ser fram emot den. Tycker det är så kul att få träffa folk.


onsdag 2 november 2011

jobba..sticka....

Jobbar förmiddags denna vecka och då är jag trött dygnet runt känns det som... sitter och gäspar i soffan nu och funderar på vilken färg jag ska börja med nu och sticka disktrasor av. Gör dock bara en färg i taget så jag inte blir alltför less. Har dock stuckit färdigt den andra sjalen och fäst trådarna på både den och den andra.. Fick ut två sjalar av ett nystan.. ganska bra faktiskt. Dock är dom väldigt lik varann färgmässigt...
Och den ena blev det ett fel i mitten såg jag när jag fäste trådarna men vad gör väl det.. Det är juh ett hantverk... =)

måndag 31 oktober 2011

Dåligt här

Förlåt alla ni som läser men har varit så otroligt dålig på att blogga nu. Men det blir nog bättre snart, då allt lugnar ner sej. Känns som om man har tusen saker i luften som man ska fånga och fixa.. Och snart är det dags för höstens första marknad och jag har så mycket att göra innan dess.. Hur ska jag hinna?
Har börjat på ett par vantar med eget mönster i märta-stina stickning men det går sakta. Har dock gjort 2 stycken disktrasor färdig. Har några som väntar på att få trådarna fästa så dom är inte riktigt färdig än. Men snart är dom det. Och då kommer dom upp på bild också...




söndag 23 oktober 2011

2 sjalar gjorda

Japp det är vad jag har hunnit gjort också. Och nu ska jag inte göra några sjlar på ett tag för jag har så många. Ska sälja bort några nu på marknader innan det tillverkas några fler.

Ska nog göra en lite så kallad inventering och se hur många jag har. Ska bli spännande.


lördag 22 oktober 2011

Inte glömt

Nä jag har inte glömt bort denna blogg. Utan jag har haft så mycket för mej här hemma så jag har helt enkelt inte haft tid och ork att uppdatera.

Men i morgon är det handarbetscafé. Ska bli riktigt kul + att brudarna från Umeå kommer ner. Blir riktigt skoj det tror jag. + att vi har Aloe veta som tema för denna gång.

Har även hittat min kamera som låg gömd i en låda =) har dock bara orka ta två kort på allt det jag har gjort färdigt men till veckan så ska jag förhoppningsvis ta lite mera kort.

Har även kommit underfund med att det är bara 14 dagar kvar innan det är dags för den första marknaden i år. Oj så mycket jag har att göra innan dess.. Hur ska man hinna allt? Ja det är frågan det.

Denna disktrasa har ialllafall fått blivit fotad som en liten fotomodell


tisdag 11 oktober 2011

Helgen

Hade en jättetrevlig helg. Dock blev det inga bilder då jag inte har hittat kameran... Vete tusan vars den är.
Lördagen var vi i flärke och köpte lite garn.. just det lite... 2 påsare blev det för mej =)
Söndagen spenderades i Umeå på stickcafé kom därifrån med 4 nystan. Var jättekul att få träffa både Kicki och Ritva igen. Dom planerar att komma ner den 23 på vårat handarbetscafé. Jättekul.

Men på vägen hem från Umeå började jag må riktigt dåligt. Hade haft huvudvärk både lördag och även söndag. Och på Söndagkväll brast det. Feber och frossa. Så måndagen spenderades faktiskt i sängen hela dagen till 13 tiden då spenderades resten av dagen liggandes i soffan med en filt.

Idag har jag minder feber men den är inte borta än. Ska krypa ner under filten i soffan nu har jag tänkt.

söndag 9 oktober 2011

Drar norrut i dag

Japp det ska jag göra. Ska fara upp till Umeå på ett handarbetscafé. Haha ja man är nog inte riktigt klok egentligen. Men roligt har man när man inte är riktigt klok iallafall. Igår var jag på en garnbutik också. Så lite fattigare i pengar blev man men mycket rikare i garn.Och kommer säkert komma hem med mera garn i dag eftersom en kvinna med en garnbutik skulle komma till stickcafét i dag. =)

onsdag 5 oktober 2011

sockar

Har ju varit så less på att sticka grytlappar och sjalar. Så nu har det blivit ett par sockar stickade. Nästa projket blir en disktrasa. Måste verkligen börja om jag ska ha några och sälja på marknader.

tisdag 4 oktober 2011

Tallin- resan

Förra veckan var jag och min bror + en gemensam kompis till Tallin. Och oj vilken bra resa det var. Kommer nog att bli en resa till våren också. Var riktigt skönt att få fara bort några dagar och lyxa till det med god mat och några drinkar på en vardag. Behövdes verkligen. Dock så har jag börjat bli lite förkyld nu. Hoppas det inte bryter ut till helgen då den är fullbokad med en massa roliga saker.

På fredag ska jag och en jobbarkompis käka god mat och se en film här hos mej.

Lördagen ska spenderas med ett gäng glada kvinnor på en garnbutik i flärke.

Och på söndag är det tänkt att jag och några fler ska dra upp till umeå på ett stickcafé med glada umebor. Där dom även komma ha garnförsäljning. Längtar verkligen till helgen.

Bjuder på några bilder från Tallin.