söndag 26 juni 2011

Rockstjärna

Känner mej nästen som en sån i dag. Ni vet när dom slänger ut tvn genom fönstret. Fast det har jag inte gjort. Utan jag har slängt ut sängarna genom balkongdörren (och den var öppen). Känns riktigt bra. Fast jag är tvungen och sova på golvet eller soffan i 4 nätter. Om jag inte hinner skruva ihop sängen på torsdag så kanske det blir 5 nätter. Har nästan målat färdigt också. Det är en bit kvar och färgen tog slut =( Måste åka och köpa mera färg i morgon. Och sen ska garderoberna städas och skuras. Å vad jag längtar tills det är färdigt. Har en känsla av att det kommer att bli jättefint i sovrummet sen.

lördag 25 juni 2011

Midsommar

Ja nu är snart midsommar över. Hoppas ni alla har haft det bra. Själv har man haft det otroligt bra. Var på hembygdsgården igår på firande med pappa. Mamma var där och sålde lotter. Och så klart att hon ska vinna, en duk till och med. Sen åkte vi hem till mej och grillade och drack gott. Såg på lite kort och en film. Och sen gjorde vi kväll. Mamma och pappa fick ta sängen så sovde jag på soffan med katterna. Första gången dom har sovit här faktiskt.
Mamma satt och virkade på en vante och jag gjorde klart den sista Kaunin sjalen. Nu ska det göras en trådiga innan jag börjar med grytlappar. Måste få slut på lite garn då jag snart druknar i allt garn jag har.

torsdag 23 juni 2011

Börjat rensa + ytterligare en sjal

Ja i dag har jag börjat rensa lite i sovrummet. Ska måla om där och fixa så det blir mysigare nu när jag får min nya säng till veckan. Men det är juh det där. Vars ska man börja. Har iallafall fått ut lite möbler därifrån men då fyller man bara på i ett annat rum. Men denna semester ska gå till att rensa i hela huset. Om inte halva iallafall... Måste börja någonstans. Och allt jag inte behöver ska jag sälja på loppisen vi ska ha på bygdegården. Då får man in lite pengar och köpa lite mera onödigt =) fast förhoppningsvis så blir det bara garn man köper.

Och jag har även lyckats göra klart en till Kaunin sjal. Nu har jag bara ett nystan kvar av detta garn och det ska få bli en sjal. Sen ska jag börja sticka sjalar av allt 1trådigt jag har. Och dom brukar också kunna gå fort och göra. Sen är det slutstickat sjalar på ett bra tag. Ska nog börja med lite grytlappar och disktrasor. Som jag har mycket garn till också.

söndag 19 juni 2011

Alla tre

Tänkte visa er alla tre halsdukarna av Crisp. Vilken tycker ni är vackrast? Själv har jag så svårt att bestämma mej om vilken jag tycker är vackrast. Gillar svart och vitt. Men den turkosa tycker jag också om. Och den rosa.. oj oj tänk om man bara kunde passa i det.. ja. Lämna gärna en kommentar om vilken ni gillar mest.



fredag 17 juni 2011

Snabba sjalar

Sjalar går faktiskt väldigt fort och sticka. Har gjort denna i veckan här. Så nu har garn förrådet minaska lite. Men ett nystan gör inte så himlarns stor skillnad igentligen. Men ett nystan mindre. Ska verkligen försöka nu och inte köpa mera garn förrän jag har gjort slut på lite garn jag har. Men nu är det sommar och det blir automatiskt mindre stickat. Denna är gjort i Kaunin. Undrar om jag stavade rätt på det. Orkar inte kliva upp och kolla. För nu måste jag verkligen gå och lägga mej. Ska upp tidigt i morgon för att åka ner till sundsvall och gå på Birsta city och Ikea där det ska inhandlas förhoppningsvis en ny säng. Som jag verkligen behöver.

tisdag 14 juni 2011

På bättringsväg

Ingen feber i dag. Så idag har jag orkat stickat några varv och även snurrat ihop 4 nystan ullgarn och 6 nystan lingarn. Dock är kameran på vift. Den ligger nog där jag lämnade den sista.. Men å veta vars det stället är, ja det vet nog bara kameran. Ska försöka leta i morgon.

Här kommer en bild på dom allra första grytlapparna jag virkade för några år sedan. Är inte riktigt nöjd med dom. Ska försöka ta tag i virkningen igen när tid och ork finns...


söndag 12 juni 2011

Välkommen feber

Ja nu har jag feber också. Har inte orkat göra något alls idag. Inte ens stickat har jag orkat. Och då mår man nog inte så värst bra. Har suttit en stund vid datorn och kollat runt. Men nu när jag trött så nu ska jag slänga om kull mej i soffan här.

Hittade en bild på en halsduk i crisp som jag inte har bloggat om. Inte så lätt å vara förvirrad ibland. Men nu bjuder jag på den.

lördag 11 juni 2011

Host, host...

Usch vilken hemsk host jag har.. Och jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu när man har så mycket att göra.. Igår (fredag) var jag och lämnade kaninungar på djurmagasinet som dom skulle ha. Så nu är det mindre kaniner hemma igen. Fast väntar en kull om ca 3 veckor.

Och så har jag tagit hem Dolph och Stamp på bete här i några veckor. Lite sol och semester är mina två pojkar värda. Ska ta och måla där dom håller till annars så dom får det riktigt snygg när dom kommer hem till mor igen.

Idag har jag, mamma och pappa varit ner till Nordvik på öppet hus. Synd att det skulle vara så olidligt varmt bara. Pappa fick med sej getmeser och ett paket tunnbröd. Och jag och mamma fick med oss en hel drös med blommor hem. Har redan hunnit sätta ner det mest i jord. Har bara 7 som ska få komma ner i morgon.

Även min sjal i Crisp har blivit färdigt. Så nu är det slut på det garnet iallafall. Ja förutom dom 2 nystana jag ska få av mamma för att göra en poncho. Men dom räknas inte när jag inte har dom här hemma hos mej.



Dom småa kaninungarna som har fått flytta till djurmagasinet.



Stampe som har fått kommit hem till mej för några veckors semseter och bete



Och lilla Dolph så klart



och sjalen som är färdig.

söndag 5 juni 2011

Rabatter

Oj så jag har jobbat på i dag. Är rätt så slut på nu, så snart ska jag börja med middagen och städa undan lite för att ta en riktig stickkväll. Ska bli riktigt skönt.

Katterna har fått vare ute hela dagen i dag. Har haft källardörren öppen så dom har kunnat gå in och ut som dom velat. Är så stolt över lilla Rebell som har tagit en mus i dag. Andra gången i livet som han är ute.

Har fixat 2 rabatter. Nu ska det bara köpas en massa blommor och planetera, så det blir riktigt snyggt. Har även rivit det gammla växthuset som inte har blivit använd på bra många år. Kan säga att det har varit riktigt jobbigt.

Och har klippt lite gräs också på baksidan av huset. Och imorgon fortsätter jobbet. Då ska potatislandet få sej en omgång.

Hittade denna sjal på datorn som jag inte bloggat om än. Kaunin är garnet som jag har stickat av. Tror till och med att den redan är såld om jag inte har helt fel.

lördag 4 juni 2011

Måla hela världen

Ja i princip är det vad jag har hållit på med dom senaste tre dagarna. Vi har fixat lite på bygdegården. Har tapetserat i lilla rummet och i hallen har jag stått och målat i 2 dagar och en liten sväng i dag. Kan säga att det har blivit otroligt snyggt där inne. Nu har vi en kille där som ska slipa och sen lacka golvet i stora salen. Kan säga att det verkligen är på tiden.

När jag hade målat klart på bygdegården i dag så åkte jag hem till mina föräldrar och målade deras växthus som dom har byggt. Mamma fick i morsdagspresent en färghink och penslar + att jag och min bror (fast han har inte rört penseln idag =( ) lovade att måla det. Så det har jag pysslat med hela dagen. Kan lugnt lova att mina handleder är helt slut på. Ska iallafall försöka sticka något varv nu i kväll till en bra film och ett glas vin ska jag lyxa till med.



Ungefär så där ser jag ut efter att jag har målat. Fast jag har mycket mera färg på mej...

torsdag 2 juni 2011

Tävling

Är med på en tävling där man kan vinna ett par sockar eller en jättefin färgad härva med ullgarn. Hoppas verkligen att jag blir en lycklig vinnare till någon av dom. Skulle glädja mej så mycket.


Gå in och kolla vet jag. Ni kanske har turen och vinner någon av dom.



http://www.mittens.se/2011/06/01/utlottning-2/comment-page-2/#comment-3815

förstår inte varför det inte går att göra så att man bara klickar på det. Men kopiera och skriv in det i web läsaren...

onsdag 1 juni 2011

På väg hem

Ikväll när jag åkte hem från jobbet så fick jag se denna älgko med 2 ursöta små kalvar. Inte dom bästa korten men dom duger hoppas jag iallafall...