fredag 29 april 2011

Halsduk

Har gjort en urmysig halsduk, dock är väl rosa inte riktigt min grej men kanske finns det någon annan som blir sugen på att köpa den. Hoppas kan man alltid. Helst då vi ska på bipsgården nästa helg, ska stå och sälja där medans mamma visar märta-stina stickning. Den gick väldigt fort och göra om inte annat. Behändigt det ibland också.


måndag 25 april 2011

Min stickkorg

Denna påsk har jag firat ute i vedhögen. Har fått mycket gjort där men det är mycket kvar. Och vilket väder vi har haft. Helt underbart. Som tur är så har man inte så lätt för att bränna sej, utan har mest blivit brun. Och inte lite heller. Undrar hur man kommer se ut innan denna sommar är slut om det fortsätter så här nu.

Tänkte iallafalla visa bilder på min stickkorg. Där ligger min stickning oftast. Så nu tänkte jag göra en liten utmaning till er andra som läser min blogg. Ta ett kort där er stickning ligger när ni inte stickar. Har ni en korg, påse eller vad som helst. Alltid lika kul och se.



torsdag 21 april 2011

Magsjuka

Har haft magsjuka nu i dagarna två. Börjar bli mycket bättre men är slö och orkar inget alls. Ja utom att sticka då. Har hunnit göra sjalen färdig av garnet som jag mikro färgade. Har ett nystan kvar nu som också ska få bli en sjal. Sen har jag även hunnit göra en poncho åt mej själv. Blev inte hel nöjd med den men den duger åt mej iallafall..





onsdag 20 april 2011

Våren

Ja nu har våren äntligen kommit. Och då blir det alltid mindre stickning och mer ved. Så om ni undrar varför jag inte bloggar så mycket så är det på grund av det. Men även lite stickning ska jag försöka pyssla på med så ni inte blir helt utan.

fredag 15 april 2011

Lite stickning

Ja den här veckan har det inte blivit så mycket stickning. Har vart så fint väder så jag har varit ute och pysslat på i stället. Men ett par handledsvärmare har blivit gjorda då jag var så less på sjalen.

Har även köpt mej en ny telefon i dag... så nu ska jag leka lite men den så man lär sej hur den funkar



måndag 11 april 2011

Vilken helg

Ja jag säger då vilken underbar helg jag har haft fast det har varit fullt upp.

I söndags åkte jag och Jessica upp till umeå på ett stickcafé. Och så otroligt trevligt det var. Och vilka människor. Så himla trevliga och mysiga. Hoppas verkligen att det kommer att bli fler gånger. Och att dom kan komma ner då vi har vårat sista handarbetscafé innan sommaren den 15 maj. Så alla ni som bor i närheten av Umeå åk till deras stickcafé ni kommer verkligen inte att ångra er. Dom har deras sista den 8 maj och sen tar dom semester över sommare precis som vi.









Då klockan slog 16 var det dags för oss att åka hem eftersom vi hade ett handarbetscafé på bygdegården. Tur att mamma var där och hade ordnat allt för vi komme hem då precis då det starade. Kvällens tema var Märta-stina stickning. Kul att så många nya kunde komma. Och lite synd att många av dom vanliga inte kunde komma. Men hoppas att ni kommer nästa gång det är.











lördag 9 april 2011

Lördag = fullt upp

Har haft en verkligen fullbokad dag i dag. Åkte upp till vännes på morgonen för att hämta hem två därgvädurs flickor. Och nå så enormt söta dom är. Glömde dock kameran hemma så kort på dom får ni kanske i veckan här. Måste komma på två bra namn till dom också. Sen åkte vi in till Umeå för mor och far ville in på jula och plantagen var endast därför som dom följde med faktiskt. Och var även in på coop på ersboda och handlade lite. Innan vi åkte hem så åt vi på frasses "gamla mias" och ja det var bättre förr där faktiskt. Komme hem runt 17 tiden och då fick flickorna komma in till sitt nya hem. Tror dom kommer att trivas.

Tog det lungt ett tag efter att jag kom hem tills för en stund sen. Bakade då nonstop kakor till morgondagens stickcafé vi ska ha på bygdegården.

Även morgon dagen kommer bli full. Då vi (jag och jessica) ska åka upp till Umeå och hälsa på och ta med hennes mamma på ett stickcafé i ersboda mellan kl 13-16. Ska bli riktigt trevligt hoppas jag. Sen skynda hem för vi ska ha handarbetscafé mellan 18-21och sen är det dags för mej att åka på jobbet eftersom jag har nattvecka den här veckan som kommer.


Garn som blev köpt för några helger sen


Nonstopkakorna till söndagens Handarbetscafé


Min hund Sassi som har fått ett ben ikväll



Mitt microfärgade garn som är uppnystat som ska bli sjalar tror jag. Får nog ta med mej det och börja med det imorgon

fredag 8 april 2011

Bok och sjal

Har legat lite på latsidan när det gäller att läsa. Men känns som om tiden inte har räckt till för mej. Men nu äntligen har jag läst ut min 3:de bok för i år. En bok av Olov Svedelid som heter Förgörarna. Början var ganska seg men den blev riktigt spännande på slutet. Den var värd att läsas kan jag säga. Så om ni inte har läst den och gillar thrillers så kan jag rekomendera den.

Efter jobbet i dag så åkte jag hem till mina föräldrar, skulle nysta upp 2 härvor som jag har micro färgat. Men glömde så klart att ta kort på dom. Men jag ska väl ha något att göra i morgon också. Fast då ska jag åka upp till vännäs och hämta hem 2 kaniner.
Och på söndag blir det mest troligt stickcafé i Umeå på dagen och på kvällen blir det stickcafé här hemma på våran bygdegård.
Har en full späckad helg.

Har även stickat klart en sjal till.



tisdag 5 april 2011

Fler handledsvärmare

Nu har jag även dessa par färdiga är så otroligt nöjd.
Å nu när dessa är klara så ska jag ta och börja på en sjal tror jag.. har blivit lite less på handledsvärmare nu. Men nästa gång det blir handledsvärmare blir det med ett annat mönster. Ska bli väldigt spännande och se hur dom kommer att se ut.





söndag 3 april 2011

Ett par handledsvärmare är födda

Ännu ett par handledsvärmare är födda. Går så himla fort att sticka dom samtidigt som man kan se på tv och ta det lugnt. Dock har det inte blivit mycket stickning den gångna veckan och den här helgen. Men denna vecka ska det nog bli en hel del stickning hoppas jag.

Och så varmt och skönt det har varit i dag. +10 i skuggan och droppat från taken. Helt underbart.

Här kommer handledsvärmarna ska göra ett par till i annan färg sen ska jag prova göra en annan typ


lördag 2 april 2011

Lycklig

Blev så lycklig i dag när jag ställde mej på vågen. Minus 2 kilo sen i söndags. Är så otroligt glad och ändå har jag inte kämpat så hårt den här veckan. Hoppas jag når min målvikt för april månad. Skulle bli glad då. För nu har jag blivit less på att vara överviktig. Nu ska kroppen bli "fit" igen. Idag får ni ingen bild.
Men imorgon kommer handledsvärmarna som är klara. Ska bara ta kort på dom.

Trevlig kväll allihopa.