måndag 28 februari 2011

Söndag =microfärgning

Igår söndag hade vi microfärgningskurs på bygdegården. Vi blev allt som allt 8 stycken. Vilket var alldeles tillräckligt då det tar sin tid att färga, och tiden i micron. Även om det bara är 10 minuter så står man och väntar så känns det som en evighet.

Men roligt hade vi. Och färgerna blev helt underbara.

söndag 27 februari 2011

Imorgon

Har inte haft tid att uppdatera förrän nu då jag har haft fullt upp nere på bygdegården med Microfärgning kurs. Har varit jättekul. Men imorgon ska jag skriva om både lördagen och idag. För nu ska jag snart fara på jobbet.

Oj så mysigt

Vilken underbar dag jag har haft idag. Ska berätta mer om den i morgon och även lägga upp lite bilder då.
Tänkte först visa ett kort på 2 av mina 3 älskade katter.
Detta är två syskon från en katt jag har haft, men fick lov och ta bort. Och så här trötta är dom ikväll... fast jag kan förstå dom.


fredag 25 februari 2011

Bokrean

Skulle bara köpa några böcker.. Komme hem med 12 stycken. 12 Stycken... jag har verkligen förbud nu till att köpa en enda bok till i år. Får vänta tills nästa år då det är bokrea igen. Om det nu inte är en Stephen King bok som är otroligt billigt då. Men annars inte en bok till.. Har nog fulla bokhyllor redan. Ska ta bilder och visa dom någon dag framöver. Om jag törs vill säga.

onsdag 23 februari 2011

Sjal



Inte den bästa bilden men den duger kanske. Svårt att ta fina kort på sjalar när jag har 2 kattungar som gillar att leka med princip allt dom kan komma åt. Men denna sjal är stickad i 1-trådigt ullgarn som jag tror är micro färgad men jag är inte säker.

söndag 20 februari 2011

Mina gömmor =)

Nu tänker jag visa min garngömmar för er. Bli inte förvånad jag vet att jag har ett problem =)


Dette är en kista som jag har fått av min mor när jag flyttade hit till huset.


Och i kistan finns allt det här stickgarnet.


Och i ett annat hörn av rummet finns den här lilla högen med virkgarner....




I dessa kartonger som jag har köpt på ikea har jag det som jag har stickat redan vilket är en hög också.

Handarbetscaféet

Här kommer bilder i från handarbetscaféet vi hade förra söndagen. Var jätteroligt att så många hittade till bygdegården den kalla söndagen. Men vi höll värmen med stickning och krokning. Och även en som broderar. Det är min brors sambo som broderar. Hoppas hon hinner färdigt tills nästa café vi ska ha för då har hon lovat att visa upp hela tavlan. Den kommer bli ursnygg. Tyvärr glömde jag att ta ett kort på fikat. Det var så himla gott. Det fanns bullar, äppelkaka, hallonrutor och digestivekex med philadelphia ost och paprika.








lördag 19 februari 2011

Beroende

Har blivit beroende av att läsa andras bloggar. Och håller nu på att gå igenom www.stickamera.se allas bloggar. Vissa sparas för att fortsättas läsa för dom är så intressanta och man får ideér av andras bloggande.

Garnet

Det var det här garnet jag köpte på handarbetscaféet vi hade förra sönadagen.
Ska bli sockar av allt utom det blåa som jag ska prova och kroka ett par vantar av.
Ska bli spännande och se hur det kommer att gå. Men först ska man få lite tid över.
Känner att jag hinner inget alls. Kommer snart mer kort på mina garngömmor jag har här.

måndag 14 februari 2011

Handarbetscafét igår

Oj så lyckat det blev. Många hittade till oss vilket alltid är trevligt. Köpte även lite garn. Och även en kroknål. Så nu kanske man blir fast på krokningen också. Ser iallafall väldigt roligt ut.
Bilder på garnet kommer senare.

söndag 13 februari 2011

Ett sockpar till

Har verkligen snöat in mej på sockar nu. Dessa blev klara för någon vecka sen men har inte lagt upp dom förrän nu.



Dessa tycker jag är så himla söta. Ett par barnsockar.




Och det här är mina favoriter.


Bakar mitt i natten

Eftersom jag är så pass pigg än och jag vet att jag kommer att ha svårt att somna. Så ställer jag mej och bakar Hallonrutor som vi ska ha på morgondagens handarbetscafé. Då behöver jag bara göra muffins i morgon. Imorgon kommer nog ett kort på kakan. Känner att jag inte orkar överföra korten nu i kväll eller natt som det faktiskt är. Har stickat några varv på skruv sockorna men känner mej lite less på dom så undrar om jag ska leta upp något en trådigt garn och sticka en sjal istället. Men det tåls att fundera ett litet tag på.

lördag 12 februari 2011

Ved, ved och mera ved

Precis som titeln säger har det varit mycket ved här på förmiddagen iallafall. Har inte haft mycket ved inne dom senaste 2 veckorna. Men nu har jag så jag klarar mej och behöver inte köra elpatron i helgen.
Undrar om jag ska ta och sticka några varv nu innan jag åker hem till mor å far å kolla igenom bilen så han orkar 60 mil.

fredag 11 februari 2011

Fredag = helg

Japp äntligen är det helg igen. Men helgerna går så fort nuförtiden så snart är det måndag igen. Men då är det inget jobb för mej utan jag ska på kurs. Och ska inte på vilket ställe som helst på kurs utan till det bästa ställe, Medlefors folkhögskola i skellefteå. Så underbart vackert det är där. Och maten ska vi inte alls prata om. Bättre mat finns nog inte på något ställe i sverige.

Har nu städat lite här hemma blir att fortsätta i morgon för just nu orkar jag inte städa mer. Nu ska jag slappa framför tvn och sticka på mina skruvade långa sockar utan häl. Ska bara riva upp lite först på dom.

tisdag 8 februari 2011

Sockarna färdig


Nu är dessa sockar äntligen färdig. Jag är väl inte direkt något stort fan av rosa men denna rosa färg med lite grått i gillar jag starkt.

Är någon intresserad av dom så hör gärna av er.

måndag 7 februari 2011

Halsduken är färdig

Nu är äntligen halsduken färdig med fransar. Tycker den blev otroligt snygg. Helst då den går i 3 olika färger, dock så går färgerna så bra ihop med varandra. Här kommer bilderna på den. Tycker det är så svårt att fota så det ser bra ut.








Otäck bild på tån





Öppnade upp bandaget i dag och så här såg det ut då. Väldigt fint ändå men dock väldigt svullen.

Snart kommer några stickbilder också.